De Rijk Paddestoelen

Creamy miso mushroom pasta

/

Creamy miso mushroom pasta

Een romig, umami-rijk pastagerecht met exotische paddenstoelen, miso en sojasaus. De fluweelzachte saus met kookroom en een vleugje witte wijn omhult de pasta perfect. Afgewerkt met frisse bieslook of lente-ui voor een heerlijke balans. Simpel, voedzaam en vol smaak!

Facebook
Threads

Ingredienten 3 personen

• 250 g snijmix 
• 200 g linguine
• 2 el olijfolie 
• 3 teentjes knoflook, fijngehakt
• 1 sjalot, fijngesneden
• 2 el misopasta
• 150 ml kookroom 
• 50 ml witte wijn of groentebouillon
• 1 el sojasaus
• ½ tl chilivlokken (optioneel)
• Zout en peper naar smaak
• Verse bieslook, fijngesneden (voor garnering)

Bereidingswijze

1. Kook de pasta volgens de verpakking, bewaar een kopje van het pastawater en giet de rest af.
2. Verhit olie of boter in een pan en bak de sjalot en knoflook tot ze glazig zijn.
3. Voeg de paddenstoelen toe en bak op middelhoog vuur tot ze goudbruin en zacht zijn.
4. Roer de misopasta, sojasaus en witte wijn erdoor en laat even inkoken.
5. Voeg de kookroom en een beetje pastawater toe om de saus romig te maken. Laat het nog 2-3 minuten sudderen.
6. Meng de pasta door de saus en breng op smaak met peper, zout en chilivlokken.
7. Serveer met verse bieslook of lente-ui en eventueel wat Parmezaanse kaas.

Scroll to Top