De Rijk Paddestoelen

Oesterzwammen-truffelsoep met Nameko’s

/

Oesterzwammen-truffelsoep met Nameko's

Een luxe en romige soep met de diepe, aardse smaken van oesterzwammen en een vleugje truffel. Perfect als voorgerecht of lichte maaltijd.

Facebook
Threads

Ingredienten 4 personen

  • 200 g oesterzwammen (gescheurd)
  • 1 middelgrote ui (fijngesneden)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 2 middelgrote aardappelen (geschild, in blokjes)
  • 750 ml groentebouillon
  • 200 ml room (plantaardig of dierlijk)
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl truffelolie (of naar smaak)
  • Peper en zout

Voor de garnering:

  • 100 g nameko-paddenstoelen (heel laten)
  • 1 el roomboter of olijfolie
  • Snufje zout en peper

Optioneel:

  • Verse tijm of bieslook

Bereidingswijze

  • Verhit olijfolie in een soeppan en bak de ui en knoflook glazig (ca. 3 min). Voeg de oesterzwammen toe en bak 5-7 min tot ze goudbruin zijn.

  • Voeg de aardappelblokjes toe en bak 2 min mee. Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Laat 15-20 min zachtjes pruttelen tot de aardappelen zacht zijn.

  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.

  • Roer de room erdoor en verwarm kort zonder te laten koken. Breng op smaak met peper en zout. Voeg vlak voor het serveren de truffelolie toe.

  • Verhit boter of olie in een koekenpan en bak de nameko’s 2-3 min tot ze goudbruin zijn. Breng op smaak met zout en peper.

  • Schep de soep in kommen, verdeel de gebakken nameko’s erover en garneer met verse tijm of bieslook. Voeg eventueel een extra druppeltje truffelolie toe.

Scroll to Top