De Rijk Paddestoelen

Lobster mushroom risotto

/

Lobster mushroom risotto

Deze romige risotto met lobster mushrooms is pure verwennerij. De bijzondere paddenstoel geeft het gerecht een subtiel kreeftachtig aroma en een stevige bite, waardoor elke hap rijk en vol van smaak is. Perfect als comfort food, maar ook indrukwekkend genoeg voor een etentje met vrienden of familie.

Serveer met een glas droge witte wijn en geniet van een gerecht dat luxe én eenvoud combineert.

Facebook
Threads

Ingredienten 2 personen

  • 300 g risotto rijst

  • 250 g lobster mushrooms (schoongemaakt, in stukken gesneden)

  • 1 sjalot, fijngesneden

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 100 ml droge witte wijn

  • 1 liter paddenstoelenbuillon (wij hebben onze truffels blokjes gebruikt)

  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt

  • 40 g boter

  • 2 el olijfolie

  • Zout & versgemalen zwarte peper

  • Verse peterselie als garnering

Bereidingswijze

  1. Verhit olijfolie in een pan en fruit de sjalot en knoflook zachtjes glazig. Voeg de lobster mushrooms toe en bak 3–4 minuten tot ze licht kleuren.

  2. Voeg de risotto rijst toe en roer tot de korrels glanzen. Blus af met de witte wijn en laat volledig verdampen.

  3. Voeg een soeplepel hete bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal dit proces, steeds een soeplepel bouillon, tot de rijst romig en beetgaar is (ca. 18–20 minuten).

  4. Haal de pan van het vuur en roer de boter en Parmezaanse kaas erdoor.

  5. Breng op smaak met zout, peper en verse peterselie.

  6. Serveer warm in diepe borden en maak af met extra Parmezaan.

Scroll to Top