De Rijk Paddestoelen

Kip royale met koningsoesterzwam

/

kip royale met koningsoesterzwam

Geniet van een heerlijk romig kipgerecht met een luxe twist. Malse kipblokjes worden gecombineerd met exotische paddenstoelen en verse spinazie in een zachte roomsaus. De in de lengte gehalveerde koningsoesterzwammen worden apart gegrild en gekruid, waardoor ze een rijke, hartige smaak krijgen. Serveer met geurige jasmijn- of basmatirijst voor een perfect gebalanceerd gerecht. Ideaal voor een doordeweekse maaltijd of een feestelijk diner!

Facebook
Threads

Ingredienten 4 personen

• 300 g koningsoesterzwammen (gehalveerd)
• 1 el olijfolie, ½ el boter
• Peper, zout, paprikapoeder, knoflookpoeder, tijm

• 500 g kipfilet of kippendijen (blokjes)
• 150 g shii-take, 150 g beukenzwammen/enoki
• 3 teentjes knoflook, 1 sjalot (fijngehakt)
• 200 g spinazie
• 300 ml kookroom, 150 ml kippenbouillon
• 75 ml witte wijn (optioneel)
• Tijm, paprikapoeder, peper, zout
• 2 el olijfolie, 1 el boter

• 250 g jasmijn- of basmatirijst
• 500 ml water, zout

Bereidingswijze

  1. Rijst koken: Kook de rijst volgens de verpakking in gezouten water. Laat rusten met de deksel erop.

  2. Koningsoesterzwammen bakken: Bestrijk de gehalveerde zwammen met olijfolie, kruid met peper, zout, paprikapoeder, knoflookpoeder en tijm. Bak ze in boter en olijfolie tot ze goudbruin zijn. Zet apart.

  3. Kip bakken: Verhit olijfolie in een pan, bak de kipblokjes goudbruin en haal uit de pan.

  4. Paddenstoelen bakken: Bak sjalot en knoflook glazig. Voeg shii-take en beukenzwammen toe en bak tot ze zacht zijn.

  5. Saus maken: Blus af met witte wijn (optioneel). Voeg bouillon, kookroom, tijm, paprikapoeder, peper en zout toe. Laat even inkoken.

  6. Spinazie en kip toevoegen: Roer de spinazie door de saus en laat slinken. Voeg de kip toe en laat 5 minuten garen.

  7. Serveren: Serveer de rijst met de kip en saus. Leg de gegrilde koningsoesterzwammen ernaast. Geniet ervan!

Scroll to Top