De Rijk Paddestoelen

Paddenstoelen Shakshuka

/

Paddenstoelen shakshuka

Heerlijk als warme lunch of lichte avondmaaltijd: een kruidige tomatensaus met paddenstoelen, gesmolten mozzarella en zachte eieren. Serveer met flatbread om lekker te dippen.

Facebook
Threads

Ingredienten 2 personen

• 250 g paddenstoelenmix
• 2 eieren
• 1 rode ui, fijngesnipperd
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• 200 g tomatenblokjes (uit blik of vers)
• 1 el tomatenpuree
• 1 tl komijnpoeder
• 1 tl paprikapoeder 
• 1 flinke hand verse spinazie
• 1 bol goede mozzarella, uitgelekt en in stukjes gescheurd
• Verse peterselie 
• Zout, peper en olijfolie
• Platbrood om erbij te serveren

Bereidingswijze

  • Fruit de basis:
    Verhit een scheut olijfolie in een brede koekenpan.
    Bak de rode ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht en licht gekaramelliseerd zijn (ca. 5 min).

  • Paddenstoelen bakken:
    Voeg de paddenstoelen toe en bak ze in 6–8 minuten goudbruin.
    Breng op smaak met zout, peper, komijn en paprikapoeder.

  • Saus maken:
    Voeg de tomatenpuree toe, bak 1 minuut mee, en roer dan de tomatenblokjes erdoor.
    Laat het geheel 5–10 minuten pruttelen tot het iets ingedikt is.

  • Spinazie en eieren toevoegen:
    Roer de spinazie door de saus en laat kort slinken.
    Maak twee kuiltjes in de saus en breek daar de eieren in.
    Zet het vuur laag en dek de pan af. Laat 5–7 minuten zachtjes koken tot het eiwit gestold is, maar de dooiers nog zacht.

  • Mozzarella toevoegen:
    Leg de stukjes mozzarella voorzichtig rond de eieren, en laat nog 1–2 minuten mee warmen tot ze nét beginnen te smelten.

  • Afwerken:
    Bestrooi met verse peterselie.
    Serveer met warm brood om te dippen.

Scroll to Top