
Romige truffelpasta
Een luxueuze pasta met een rijke saus van wilde paddenstoelen, verse spinazie en een vleugje truffelolie. Afgewerkt met Parmezaanse kaas en peterselie – een verfijnde traktatie voor elke pastaliefhebber!
Facebook
Threads
Ingredienten 4 personen
• 300g pasta (tagliatelle of linguine werkt goed)
• 250g wildpaddenstoelenmix (cantharel/girolle, pied de mouton, en trompet de la mort)
• 1 sjalot, fijngehakt
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• 200ml slagroom of kookroom
• 2 handen verse spinazie
• 2 eetlepels truffelolie (of naar smaak)
• 1 handje verse peterselie, fijngehakt
• 50g Parmezaanse kaas, geraspt
• 2 eetlepels olijfolie
• Zout en peper naar smaak
• Optioneel: verse truffel om te schaven voor extra luxe.
Bereidingswijze
- Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet de pasta af en bewaar een kopje pastawater voor de saus.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden sjalot en knoflook toe en bak tot ze zacht en geurend zijn. Voeg daarna de wildpaddenstoelenmix toe en bak deze 5-7 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat de paddenstoelen goed bakken om hun smaken naar voren te halen.
- Voeg de room toe aan de pan met paddenstoelen en laat dit een paar minuten sudderen tot de saus iets dikker wordt. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de verse spinazie toe aan de saus en laat deze kort slinken, ongeveer 1-2 minuten.
- Haal de pan van het vuur en roer de truffelolie door de saus. Voeg naar smaak meer toe als je een intensere truffelsmaak wilt.
- Voeg de gekookte pasta toe aan de pan met de saus. Meng alles goed door elkaar en voeg, indien nodig, een scheutje pastawater toe om de saus mooi glad en romig te maken.
- Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en verse peterselie. Voor een extra luxe touch kun je er wat verse truffel overheen schaven.
